18.01.2010

Arsuri, degeraturi, crapaturi ale pielii, ulceratii, edeme ale pleoapelor

Pentru arsuri, degeraturi, crapaturi ale pielii, ulceratii, edeme ale pleoapelor: se rade o cantitate suficienta de cartofi cruzi si se aplica pe locul respectiv, in amestec cu o lingurita de miere sau ulei de masline, lasind sa actioneze cel putin doua ore; se fixeaza cu ajutorul unui bandaj. Se schimba cataplasma in timpul zilei, pina la vindecarea completa.

Pentru arsuri solare, se pun cartofi in rondele subtiri. Se lasa sa actioneze cateva minute.

Pecinginea trece cu cartof crud, dat prin mixer, se lasa 10 minute, apoi se clateste.

Faina de cartofi este un bun calmant in caz de flegmoane, arsuri, erizipel, ulcer varicos, eruptii cutanate si crapaturi ale pielii. Se fixeaza cu un bandaj si se lasa o ora sau doua. Operatia se repeta de doua ori pe zi, pina la vindecarea completa.

Pe negi, se pune cartof crud, ras, o data dimineata si o data dupa-amiaza. Transpiratia abundenta a picioarelor se trateaza cu faina de cartofi pudrata pe piele, dupa spalarea picioarelor.

Edeme ale pleoapelor

Poti diminua umflaturile din jurul ochilor tamponand pielea cu o bucata de tifon imbibata in lapte.

Cicoare

Cicoarea si albastrelele plante foarte bune pentru ochi rosii si pleoape umflate, cearcane, ochi iritati, calmante.

Se face o infuzie din 1 lingurita de planta la 50 ml apa plata sau ser fiziologic. Punem compresele caldute care se tin minim 15 minute.

Se repeta la 2-3 ore punand o  compresa noua de fiecare data. Seara la culcare se pot pune in direct in ochi cateva picaturi de infuzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau