19.04.2016

Impotriva muscaturilor de insecte - Tratamente Naturiste

Muscaturi de insecte

Intepaturile provocate de insecte nu au nevoie de un tratament special, se pot trata acasa, nefiind necesara internarea intr-un spital. Exista persoane alergice care au reactii mai intense la intepaturi, organismul lor fiind mai sensibil.

Cei mai afectati sunt bebelusii si copii, adultii suportand mai bine o astfel de agresiune.

In cazul reactiilor alergice grave ( mai ales cand stiti ca suferiti de anumite alergii ) este obligatoriu sa sunati la 112 si sa comunicati simptomele dvs.

Nu intrati in panica. Stresul declanseaza o reactie sistemica eliberarand hormoni ce vor creste frecventa cardica si vor stimula circulatia sangelui, ceea ce va favoriza raspandirea veninului in tot corpul.




Ce tratament aplicam cand suntem intepati?

In primul rand aplicati gheata sau o compresa foarte rece ce ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii.

Cartoful crud are un efect de racire - Feliile de cartofi aplicate pe dermatitele de contact si muscaturile insectelor aduc foarte repede alinare inflamatiilor si mincarimilor provocate de acestea.

Pentru vindecarea usoara a inflamatiilor si ranilor, razuiti trei cartofi cruzi si amestecati-i cu lapte. Intindeti acest amestec pe o pinza si aplicati pe zona afectata.

Pasta de cartofi (cataplasma) se utilizeaza in cosmetica pentru combaterea matretei, a seboreei si a umflaturilor pleoapelor prin aplicatii locale.

Aceasta cataplasma este foarte buna si in cazul arsurilor si degeraturilor.

Ceapa - cataplasma cu ceapa reduce durerea si usturimea. Se ia o ceapa, se toaca marunt si se fierbe in putina apa pana se inmoaie. Puneti pe un prosop de bumbac si aplicati compresa calda pe zona afectata.

Frunza de patlagina - utila pentru toate intepaturile de insecte. Se ia frunza, se spala bine cu apa apoi se mesteca pana isi lasa seva si se aplica pe intepatura. Daca aveti mai des probleme cu piscaturile de insecte atunci preparati din timp ulei de patlagina.

Frunze proaspete de patlagina taiate marunt se pun intr-un recipient inchis la culoare si se acopera cu ulei, doua degete peste planta. Se poate folosi in 4-5 zile.



Uleiurile esentiale sunt la fel de eficiente: lavanda, busuioc, arbore de ceai, lamaie si cuisoare. Preventiv puteti pune intr-o sticla cu pulverizator 10 picaturi de ulei esential la 100 ml apa plata, amestecati bine apoi pulverizati pe pielea expusa. Insectele vor fugi din cauza mirosului neplacut pentru ele.

 Sirop de zahar - aplicati o batista de hartie impregnata in sirop de zahar pe intepatura. Umflatura dispare, la fel si mancarimea.

Bicarbonat de sodiu - se dizolva bicarbonat de sodiu in putina apa, se umecteaza o batista de hartie si se aplica pe locul afectat. Reduce mancarimile.

Trifoi rosu - aplicati flori de trifoi proaspat zdrobite pe locul afectat. Se poate face o tinctura: un pumn de flori tocate marunt peste care se toarna alcool cat sa le acopere, doua degete deasupra.

Se lasa la macerat 7 zile dupa care se filtreaza si se pastreaza la loc intunecos si rece. Utila in caz de intepaturi si muscaturi de insecte, eczeme si psoriazis.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau