21.04.2016

DURERE DE CAP - CEFALEE

Dureri de cap - Cefalee
Durerile de cap sunt localizate pe bolta craniana si pot fi un simptom ale unor boli, unele dintre ele, destul de grave.

Cu toate acestea, cele mai multe dureri de cap si atacuri de migrena sunt dureroase si inconfortabile dar nu si periculoase.

Cefaleea de tip tensional reprezintă cel mai frecvent tip de durere de cap, afectând  8  din 10 persoane, cauza fiind tensiunea musculara din zona capului și a gatului atunci cand sunteti stresati sau obositi.




Daca nu suferim de ceva mai grav usi nu este nevoie de interventia medicului, atunci putem folosi Leacuri si Tratamente Naturiste pentru dureri de cap.


Ghimbir cu lamaie
GHIMBIR, LAMAIE

- reduce inflamarea vaselor de sange din cap, alinand durerea. Stimulează digestia si reprima greata care apare în timpul migrenelor.

Se rade o radacina de ghimbir, se stoarce si se amesteca cu zeama de la o lamaie. Se consuma de 2 ori pe zi cate 1-2 linguri din acest amestec.

Se mai poate aplica pe frunte o pasta formata din 1 lingura de ghimbir ras amestecata cu 1 lingura de cartof ras.

OTET DE MERE

- otetul de mere facut in casa lupta cu succes impotriva durerilor de cap, ajuta la restabilirea echilibrului acid-alcalin din organism.

- daca te trezesti dimineata cu dureri de cap, taie o felie de mar, presara sare deasupra si mananca, dupa care bea un pahar cu apa calduta.

-  inhalatii: amestecă o jumatate de cana de otet de mere cu o jumatate de cana de apa si  fierbe amestecul intr-o cratita acoperita. Ia vasul de pe foc si stai deasupra lui acoperind capul cu un prosop. Ajuta durerilor localizate in zona fruntii, a durerilor de sinus.

- adauga 2 lingurite de otet de mere la un pahar de apa, 1 lingurita de  miere si un strop de suc de lamaie. Bea de 2 sau 3 ori pe zi.

MENTA, ULEI ESENTIAL DE MENTA

- menta ajuta la decongestionarea vaselor de sange infundate ce provoaca dureri de cap. Acesta conține mentol care ajuta la reglarea fluxului de sange in organism. Pune intr-un vas cu apa fierbinte 10 picaturi ulei esential de menta; se fac inhalatii de 10 - 15 minute.

- amesteca 3 picaturi de ulei de menta cu o lingura de ulei de migdale apoi maseaza tamplele si ceafa. Menta are un efect calmant, linistitor.

- se pot aplica frunze de menta zdrobite pe frunte.

- se face un ceai din 1 lingurita de menta uscata la o cana de apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Se strecoara si se adauga putina miere. Se bea cu inghitituri mici.

LAVANDA, ULEI ESENTIAL DE LAVANDA

- un remediu excelent pentru atenuarea durerilor de cap. Pur și simplu mirosul liniștitor de ulei esential de lavanda ajuta. Pune pe un servetel cateva picaturi de ulei esential de lavanda si inhaleaza aroma.

- inhalatii: un vas cu apa clocotita peste care picurati cateva picaturi de lavanda. Dupa 15 minute de inhalatii toarna apa intr-un lighean si stai cu picioarele in el. Apa fierbinte va pune in circulatie sangele si aroma degajata de lavanda te va relaxa.

- amesteca 2-3 picături într-o lingură de ulei de măsline sau ulei de migdale și maseaza-te pe frunte.

ATENTIE! - Nu luati ulei esential de lavanda pe cale orala.


Scortisoara
SCORTISOARA

- este un condiment miracol care poate trata in mod eficient dureri de cap. Amesteca 1 lingurita de scortisoara pudra cu putina apa pana formeaza o pasta groasa.

 Aplica pe frunte si pe tample. Stai intins(a) in pat timp de 30 minute, apoi spalate pe frunte cu apa calduta.



Cuisoare
CUISOARE, ULEI ESENTIAL DE CUISOARE

- cuisoarele sunt eficiente datorită efectului de anesteziere si racire alinand durerea de cap pulsatila.
Zdrobeste cateva cuisoare si punele intr-un saculet de bumbac. Inhaleze mirosul de cuișoare ori de câte ori aveți o durere de cap. 

- amesteca 2 picaturi de ulei de cuișoare cu o lingura de ulei de nucă de cocos, putina sare de mare și maseaza ușor fruntea și templele cu ea.

ALOE, WHISKY

- 1 lingurita suc proaspat de aloe amestecat cu 1 lingurita de whisky. Se frectioneaza tamplele si fruntea.

Ajuta in ameteli si dureri de cap din cauza oboselii sau a lipsei de energie.

GENTIANA

- 2 lingurițe de flori de gențiană, 500 ml apa. Se fierbe apa cu florile de gentiana timp de 10 minute, bea o jumatate de cana de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca.

Pentru dureri de cap de origine nervoasa

OU DE GAINA, LAPTE

Atunci când ai o migrenă, încearca acest remediu: se sparge un ou untr-un pahar de sticla, se bate bine cu o furculita iar in acest timp se toarnă lapte fierbinte deasupra. Se amestecă bine si se bea imediat. Dacă veți face acest lucru câteva zile, migrena dispare.

Remediu util celor ce sufera de migrene dese.

USTUROI

- se face o pasta de usturoi care se aplica pe frunte si tample. Se lasa pana in 15 minute, daca se simte senzatie de arsura puternica se lasa doar 5 minute dupa care se curata pielea cu un servet umed.

Remediu util in dureri de cap severe.

SUC DE CAPSUNI, SUC DE AFINE, SUC DE CARTOF ( util pentru copii cu dureri sistematice de cap)

- se face un amestec din suc de capsuni cu suc de afine si se iau cate 1 - 3 linguri pe zi.

- se da pe razatoare un cartof mic si se stoarce sucul. Se iau intre 1 -3 linguri pe zi.

Un comentariu:

  1. Nu am incercat tratamentele naturiste pana acum, dar are o logica de ce ar functiona. Si eu am scris chiar de curand despre cum scap de durerile de cap, tot prin detensionare. Las linkul la nume.

    RăspundețiȘtergere

TOP LUNAR - Articole populare

RadioBacau